(+45) 40 87 39 86KONTAKT OS

0item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

Weingut Weltner, Franken

Weingut Weltner

Weltners filosofi er enkel. Sund jord med vitale og sunde vinstokke. Intensivt håndarbejde, engagement og nydelsen ved arbejdet i naturen, er garanten for deres autentiske vine. 
De producerer vine til kendere - intense og krævende vine. Her får man ikke en vifte af tropiske frugter i vinene, men derimod meget komplekse vine.
Deres hoveddrue er Sylvaner, som er plantet på 60% af deres marker. 

Vinene fra Weltner er sikre køb. Hans basisvine har så høj en standard, at de ikke kan måles med andre vine på samme niveau. Hans "erste lage" vine viser tydeligt terrioret, kompleksitet og gode propertioner. 
Vinene kan drikkes fra frigivelsen, men de kan også sagtens lagre nogle år, hvorved de så viser en endnu større kompleksitet. 

Hoheleite
Deres kronjuvel i Küchenmeister, "Hoheleite" ligger under slottet Schwanberg, tværs gennem Küchenmeister og ved grænsen til Julius-Echterbjerget.
Jordbunden består af forskellige farvede lerlag, som gennemskæres af et lag gips. Sandsten flankerer det spændende geologiske mix, og giver vinen en utrolig dybde og en mineralsk rygrad.

Küchenmeister
Som en sovende svane med udbredte vinger, ligger Schwanberg, i den vestlige del af Steigerwald. Under svanens beskyttende vinger ligger en mest berømte mark i Rödelsee, Küchenmeister. 
Dens sydvestlige placering, som strækker sig 250 m.o.h, 250 m fra Rödelsee, og til kanten af skoven ved bjerget. Plateauet marken ligger på, samt Schwanberg slottet beskytter mod kolde vinde fra nord og øst. Kalken i undergrunden sørger for at druerne kan modne langsomt og perfekt. 
Undergrundens kendetegn er "Gipskeuper", som består af et mix af kalkrigt ler, gennemskåret af et op til 2 cm tykt gipslag, samt sedimentære lag indholdende mikroskopiske havfossiler. Denne undergrund giver elegance og mineralsk finesse til vinene.

Scwanleite
Marken Schwanleite ligger længere mod Wiesenbronn, efter marken Küchenmeister. Marken har en mere vestlig beliggenhed. Undergrunden består hovedsaligt af Gipskeuper, som Küchenmeister. Ved markens begyndelse, er der dannet en skærmet grund, omgivet af skov. Dette skaber et helt specielt 
mikroklima, som især bidrager til nogle helt unikke smage i vinene, samt en perfekt modenhed i druerne. Marken Schwanleite nævnes første gang i bøger, i år 1295.

Julius-Echter-Berg
Julius-Ecther-Berg ligger på en sydvendt skrænt, under Schwanberg mod Iphofen. Over vinmarkerne løber skovbæltet, som beskytter mod kolde vinde. Vinmarken ligger nærmest i en gryde, som gør at der kan blive utrolig varmt. De gråbrune "Keuperboden" reflekterer og holder optimalt på varmen. Undergrunden består af sandsten. Vinene er kendetegnet ved at være krydrede men mineralske, samt i besiddelse af en aromatisk fyldighed. Modenhed og højt udbytte er også karakteristisk for denne mark.

Sorter faldende

   

11 vare(r)

Sorter faldende

   

11 vare(r)