(+45) 40 87 39 86KONTAKT OS

0item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

Corvers Kauter - Rheingau

Corvers Kauter - Rheingau

"I begyndelsen er alt småt" - Cicero

Naturen er i konstant bevægelse. Corvers Kauter ser deres vine og vinmarker som en flydende proces som hvert år, udtrykkes i vinen. De bruger deres ekspertise og viden til at få vinene til at opnå deres fulde potentiale. 

Kauter familien som stammer fra den lille by Winkel, har i mere end 250 år dyrket vin. Corvers familien som stammer fra Rüdesheim har en historie som vinmagere som går næsten lige så lang tid tilbage. Sammen har Corvers Kauter- huset dermed 500 års erfaring med at dyrke vin i Rheingau. Men for dem er historien sekundær - de kigger fremad. Deres fokus er vinen og vinens match med maden der er det primære. 
Passion og fremadsynethed guider Mattias' arbejde med vinen, lige fra udplantningen af vinstokkene og til arbejdet i vinmarkerne, og på gården, hvor han sørger for at hver vins personlighed tydeligt fremtræder. 
For at få det meste ud af vinene, med naturens midler er deres fokus på bæredygtig vindyrkning og skånsomt håndværk. 

Området: 

Vinmarkerne i Rheingau rejser sig op over dalene omkring Rhinen - ved foden af Taunusbjergene. Næsten præcis ved 50º breddegrad, drejer Rhinen og har 25 km hvor den løber fra øst til vest. I øst fra Hochheim til Rüdesheim - finder man sandet jord som har stor indvirkning på vinen. I vest - fra Rüdesheim til Lorch - lidt federe jord - ofte med skifer i og giver her også vinen et særligt karakterpræg. Riesling er næsten dominerende overalt i Rheingau hvor over 80% af markerne er tilplantet med Rieslingdruen. Dog finder man undtagelsen i Assmanshausen, hvor den lille bys stejle jorder, primært er tilplantet med Pinot Noir. 

Vinmarkerne og deres jord: 

Solbeskinnede stejle marker og skifer i undergrunden giver vinene fra Rüdesheim og Assmanshausen frugtighed, elegance og flair. Ler og kvartz jordene fra Winkel, Wittelheim og Oestrich giver vinene deres specielle udtryk. Her vokser også størstedelen af Corvers Kauters druer. Vinene som går fra krydret til fyldige - er komplekse og rigt smagene. 

Rüdesheimer Berg

Mantraet fra det vestlige Rheingau - Rüdesheimer Berg - giver vinene frugtighed. Vinene herfra er modne, med noter af abrikos, ferskner og mirabeller og giver en smuk harmoni i vinene, sammen med det krydrede i vinen, det elegante og den intense Riesling karakter. Alt er fast - stramt og stadig delikat. 

Vinene fra Rüdesheimer Berg:
2015 Riesling Spätlese "Rüdesheimer Bishofsberg"
2016 Riesling Spätlese Fruchtig "Berg Roseneck"
2015 Riesling Spätlese Vom Quartiz "Drachenheimer" - i 2017 er denne vin kåret til den 3 bedste Riesling i kategorien "Halvtør/Spätlese".
2015 Riesling Spätlese "Berg Rottland"

Sorter faldende

   

5 vare(r)

Sorter faldende

   

5 vare(r)