(+45) 40 87 39 86KONTAKT OS

0item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

Chionetti, Piemonte

Chionetti, Piemonte

Chionetti-familien har altid været et kendt navn i det 19 århundredes piemontesiske vinhandel. 
I 1922 købte Guiseppe Chionetti sin egen gård i San Luigi i byen Dogliani. Helt fra starten solgte de deres vine til de største vinhandlere, da deres navn var kendt. Dog er det takket Qiunto Chionetti der er Guiseppes barnebarn, at salget af deres vine virkelig tog fart. Quintos søn Andrea, fik sammen med faren udviklet vingården i positiv retning, og skabte cruerne "San Luigi, Sori Briccolero og Vigna la Costa.
I 1988 da vinhusets vækst var på sit højeste døde Andrea Chionetti i en tragisk bilulykke med hans datter Elena. Quinto som ellers havde overladt styringen til sønnen, tog over og førte sikkert vinhusets drift og udvikling videre. 
Først i 2013, i en alder af 83 år, har Quinto overladt tøjlerne til sit barnebarn Nicola.

Kun vine lavet på 100% Dolcetto druer kan klassificeres Dogliani DOCG. Dolcetto betyder "den lille søde" og dens oprindelse i området kan dateres tilbage til omkring år 1000, hvor munkene i Piemonte nævner druen i deres skrifter. 
Dolcettodruen blev primært brugt til at lave simple hverdagsvine, der var lette og lyse og som skulle drikkes senest året efter tapningen. En ny tendens er kommet og man lagrer vinene længere. Dette skaber mørke vine, med masser af mørk frugt i duft og smag, med toner af lakrids og chokolade. Komplekse vine. 

Alle druerne hos Chionetti bliver håndplukket og nænsomt sorteret. Deres vision er at skabe en vinproduktion, som tager hensyn til miljøet og naturen, men de er stadig ikke bange for at kombinerere dette med den nyeste teknologi, så man opnår det bedste resultat. 

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.