(+45) 40 87 39 86KONTAKT OS

0item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

Vilmart et Cie, Champagne

Vilmart et Cie, Champagne

Kører man væk fra alle de store Champagnehuses pompøse hovedsæder i Champagne hovedstaden Reims, og 15 km mod syd, kommer man ned til den lille ydmyge by ”Rilly la Montagne” i Montagne de Reims. Her bor Vilmart, og har alle deres marker. Denne by er klassificeret som "1. cru" (94 %) 
Kommer man kørende fra øst, dukker der over det flade og kedelige nordfranske landskab, pludselig en træ beklædt bakketop op. Omkring den lyser den kridhvide jord op. Det er første signal om at vi er i Champagne.
Jorden bunden består næsten udelukkende af kalk. Og det er denne kalk der giver de sprøde vine der bliver benyttet til Champagne.

Vilmart familien startede for mange hundrede år siden som bødkere, men begyndte at producere Champagne i 1890. Rene Champs blev gift ind i familien, og begyndte at grundlægge den kvalitet vi ser i dag. Men da hans søn Laurent kom til som første mand i slutningen af 1980erne gik det rigtig stærkt. Laurent vendte op og ned på familiens traditioner for vinfremstilling. Han begyndte bl.a. at bruge egefade til gæring af grundvinen, i stedet for de normale stålfade. Desuden omlagde han alle deres 10 ha til økologisk drift, med et snert af biodynamik.

Vilmart vinificerer deres champagner på en lidt speciel måde. Nemlig med fadgæring. Efter druerne er høstet og sorteret meget grundigt, presses de og bliver lagt til gæring. Non vintages Champagne kommer i 5000 l egefade, og vintages Champagner bliver lagt på 225 l ege fade. Efter gæring ligger vinen forsat i tønden i 10 mdr. sammen med bundfaldet fra gæring (Sur Lie). Det giver den færdige Champagne en lækker brød/brioche agtig aroma. 
Maloaktisk gæring (anden gæring) hvor den hårde æblesyre omdannes til blødere mælkesyre forhindres, for at få mere syre i vinen, som kan give modspil til den ekstra kraft der kommer fra fadlagringen.
Herefter gæres vinen på flaske i deres kølige kældere. Og efter 3-5 år lagring i flasken er champagne klar til at blive omproppet og solgt. Vintages Champagnerne lagres dog endnu længere tid, 6-9 år før de frigives til salg.

Vilmart er efterhånden blevet kendt for at lave ”over evne” Champagne i de skæve årgange. F. eks i 1991, 1993 og ikke mindst 1997 blev deres vine vildt lovprist af eksperter.
Det beviser den kyndighed, kærlighed og respekt for produktet og naturen Vilmart besidder.
Sorter faldende

   

5 vare(r)

Sorter faldende

   

5 vare(r)