(+45) 40 87 39 86KONTAKT OS

0item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

Rene Michel, Macon

Rene Michel, Macon

I det sydlige Bourgogne ligger hvidvinsområdet Macon. Her er der flok vinproducenter som går og laver noget helt vindunderligt vin, men som desværre står i skyggen af det mere kendte Cote d´Or fra nord Bourgogne

Da vinlusen hærgede Europa i 1880erne gik det hårdt ud over Macon. I 1887 blev der genplantet i stor stil, for at komme tilbage på sporet igen. Mange af disse vinstokke bærer endnu frugt år efter år. 
I 1911 blev der også genplantet. Og disse vinstokke er også i fuldt vigør stadig.
Det er en af grundene til at der potentielt kan laves stor vin i Macon. De høster nogle så intense druer, som andre områder ville drømme om at have til rådighed.
I 1998 fik de 2 nabo byer "Vire & Clesse" deres egne AOC (Oprindelses garanti) Det var anerkendelsen af mange års flot arbejde i de 2 byer, at de nu officielt er på niveau med vine som Pouilly-Fume og Meursault. 
Chardonnay er den alt ominerende drue sort i området. Men domaine Michel har dog også en lille parcel med den røde Gamay drue (plantet i 1920)
Desuden er der mange som har en teori om at druen "Pinot Beurot" (samme som pinot gris) har sneget sig ind i Chardonnay markerne. Grunden dertil er deres smagsmæssige erfaringer med de meget tunge og kraftige vine med pinot gris karakter, og at den sort faktisk er tilladt i meget lille omfang

Familien Michel har lavet vin i byen Clesse i 6 generation. Rene Michel har været en forgangs mand i deres hjemby. Nu er han gået på pension og overladt driften til Denis & Franck, hans 2 yngste sønner. Franck står for vinen, Denis for deres kvægbrug og plejen af deres vinmarker

Når alle andre i området er færdige med at høste, så går Familien Michel i gang. De vil have den maksimale koncentration i deres druer. Det er også en grund til af deres vine er så kraftige. De holder som regel 14 – 15 % alkohol. Jeg har ved selvsyn set gærtanke hvor der var påskrevet "15,9 % ” og det uden tilsætning af sukker.
Desuden har de et ret lavt høstudbytte på deres 16 ha jord. De gamle vinstokke yder jo ikke så meget som de nye og friske. Gennemsnits alderen på vinstokkene på hele deres ejendom er ca. 60 år. 
Jorden dyrkes så naturligt som muligt. Minimalt brug af sprøjtemidler, og så bliver der gødet med komøg fra deres eget kvægbrug.

Hvert år inden høsten, gennemgås markerne. De stokke som bærer de aller flotteste druer, får en rød sløjfe på. Når der til januar starter beskæring, benyttes de afskårne grene herfra til at lave nye stokke, til at erstatte døde eller til nyplantninger. En lang og omstændig proces, som resulterer i optimal fornyelse og forbedring.
Sorter faldende

   

6 vare(r)

Sorter faldende

   

6 vare(r)