(+45) 40 87 39 86KONTAKT OS

0item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

Cros de la Mure, Rhoné

Cros de la Mure, Rhoné

Rhoné vin har i mange år været en populær drik i Danmark. Ikke uden grund, for her er der virkelig "value for money" at hente. Faktisk er vinene fra Rhoné så kendte og højt skattet i hele verden, at mange Australske vinhuse laver noget nær kopier af Rhoné vine. I Californien så man samme tendens i 1980erne hvor begrebet "Rhoné Rangers" kom frem. Altså vine lavet af druesammensætninger som ved Rhoné floden.
I den nordlige del af Rhoné dalen hersker Syrah druen. Nede sydpå er der også Syrah i stor stil, men hoved druen her er Grenache. 
Klimaet er kontinentalt. Kolde vintre, meget varme somre med varme vinde sydfra. Optimalt klima til vindyrkning. 

Søskende parret Eric & Myriann Michel er drivkraften bag vinene fra ”Cros de la Mure” De bor ved byen Mondragon i den nordlige del af syd Rhoné
Deres marker ligger spredt fra deres gård og helt ned til Chateauneuf du Pape. 16 ha som bliver kultiveret på gammeldags facon, og ingen brug af sprøjtemidler eller kunstgødning. Grenache er den dominerede druesort hos Cros de la Mure, suppleret op med de andre klassiske Rhoné druer.
Deres vinstokke har en forholdsvis høj alder. Helt op til 75 år.

Selve vinifikationen er meget interessant på domainet. De laver nemlig noget af det frugtigste vin i hele Rhoné dalen. Druerne bliver gæret ved lav temperatur, og vinen ligger efterfølgende og udbløder i næsten 3 uger med skallerne. Det giver den saftige vin, med en dyb farve. Det betyder at deres vin er hurtigt drikke modent, men stadig har potentialet til mange år lagring.

Sorter faldende

   

2 vare(r)

Sorter faldende

   

2 vare(r)