(+45) 40 87 39 86KONTAKT OS

0item(s)

Din indkøbskurv er tom.

Product was successfully added to your shopping cart.

2016 Cuveé Luise Rosé - K.H.Johner

Hurtigt overblik

Frugt, frugt og atter frugt... Spædet op med pikant grøn pift fra Merlot. Blød og saftig.
Holder fint sammen i varmen på terrassen.

Lagerstatus: Ikke på lager

89,00 DKK
  • Køb 6 for 80,10 DKK pr. stk. og spar 10%

Yderligere information

Alkoholprocent 13,0%
Drue Merlot, Pinot Noir
Druesammensætning 60% Pinot Noir, 40% Merlot
Lagring Ståltank
Flaskestørrelse Helflaske 75 cl.
Drikkes til Fisk, Grøntsagsretter, Lyst kød, Skaldyr
Produktionsland Tyskland
Område Baden-Baden
Producent Karl Heinz Johner

Detaljer

Karl Heinz Johner, Baden-Baden

Baden området strækker sig over næsten 400 km, fra Franken i Øst, ned gennem Sydvesttyskland mod den Tysk-Schweiziske grænse, og op med den Fransk-Tyske grænse. Her bliver der lavet vin i meget stor stil på nogle kæmpe kooperativer. Enorme mængder af fornuftig vin, men uden så meget karakter, bliver fragtet bort med tankvogne. Klimaet er meget nemt af arbejde med. Der er noget varmere her end i resten af Tyskland. 
Der findes dog også nogle små vinøse oaser. "Kaiserstuhl" er en af dem, der ligger lige ved Freiburg, som en knudret og dramatisk bakke. Her er der 2 meget spændende jordbundstyper der gør sig gældende. Vulkansk aske og sandsten. Disser jordbunde giver så meget karakter til vinene at de skiller sig markant ud fra resten af Baden. Vinstokkene står i bitte små parceller hugget ind i de stejle skrænter. Det ser håbløst ud, men giver optimalt sol lys og modning

Karl Heinz Johner og hans familie flyttede fra England til Baden i 1985. Derovre havde de på konsulent basis beskæftiget sig med engelsk dyrkning. Tilbage i Tyskland, byggede de midt i det romantiske og ærketyske Vogtsburg et hus og vineri i engelsk "Countrystil" Allerede der var opsigten vakt. 
Da vinfremstillingen kom i gang, skilte de sig også ret kraftigt ud. Fadgæring af næsten alle vine. Helt uhørt i det sydtyske. I dag er de foregangsmænd for skruelågs lukning af deres vin, og de lokale er efterhånden ved at vende sig deres nye tankegang. Desuden undgik de den tyske vinlov, ved at klassificere alt deres vin som taffelwein (en af de laveste kategorier i Tyskland) Formålet er at kunne lave deres egen stil og gøre tingene når de synes det er rigtig. I dag er næsten alle deres vine dog klassificeret som ”kvalitätswein”
Prikken over "i´et" var da de startede et vineri på New Zealand i Wairarapa.
Karl Heinz tager 4 gange årligt til New Zealand for at lave vin der. Mens sønnen Patrick styre vinhuset i Baden. Han er et af de mest lysende talenter i Tysklands vinindustri. 
Vi laver "international vin af tysk druer" med nerve og intensitet er filosofien. Kraftig selektering og opdeling af druerne fra de forskellige marker, så hver kvalitet bliver sat i hver sin bås. Så en præcist styret gæring på små ege fade (både tyske og franske) Det færdige produkt smager af det "Terroir" den kommer fra, men har fået nogle flere tangenter at spille med. Så enkelt og velsmagende kan det gøres.